Само за 24 часа 50 труса бяха регистрирани до остров Кефалония. Трусовете са леки

...
Само за 24 часа 50 труса бяха регистрирани до остров Кефалония. Трусовете са леки
Коментари Харесай

За денонощие остров Кефалония се разлюля 50 пъти

Само за 24 часа 50 труса бяха регистрирани до остров Кефалония. Трусовете са леки с епицентър от към 10 км северозападно от селището Асос, съобщава bTV.

Според информацията на Националната обсерватория в Атина интензивната сеизмична активност е траяла до тази заран, като са регистрирани множество трусове, най-силният от които е бил с магнитуд 3,8.

Според гръцките сеизмолози тази интензивност по границата на Евразийската с Анадолската тектонска плоча е допустимо да е обвързвана с бъдеща интензивност в региона на Истанбул, само че към този момент силата на трусовете не е задоволително огромна за терзание.

Вчера след обяд земетресение с магнитуд 4 бе записано в Средиземно море край югозападния турски окръг Мугла.

В края на предходната година турският сеизмолог Наджи Гьорюр сподели пред CNN Turk, че в региона на Истанбул е допустимо да има земетресение до 9 по скалата на Рихтер.

През август предходната година той предвижда, че вероятността от земетресение с магнитуд 7 или повече в региона на Истанбул е над 60%. Гьорюр също по този начин уточни, че мегаполисът не е подготвен за него, поради което при сходно развиване може да има доста жертви.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР